Διδακτικές επισκέψεις Σεπτεμβρίου 2017

Διδακτικές επισκέψεις του Γυμνασίου Πάτμου το Σεπτέμβριο

1) Την Τρίτη 19-09-2017 οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου με τους συνοδούς καθηγητές τους σε συνεννόηση με την Πρόεδρο του «Πάτμιον» Πνευματικού Κέντρου, επισκέφθηκαν την έκθεση ζωγραφικής «Μνήμες Πάτμου» με έργα του ζωγράφου Βασίλη Κυπραίου, στο Παλιό Δημοτικό της Χώρας και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ζωγράφο και να συζητήσουν μαζί του για τα έργα του και τη σχέση του με την Πάτμο.

20170919 123617

2) Την ίδια μέρα οι μαθητές της Γ? Γυμνασίου προσκεκλημένοι της «Εταιρείας Πατμιακού Πολιτισμού» επισκέφθηκαν την έκθεση υδατογραφίας με πίνακες ακουαρέλας με θέματα της Πάτμου των Δανών καλλιτεχνών Ebbe Marxen και Henrik Marxen στην οικία Σταύρακα. Οι μαθητές παρακολούθησαν ένα σύντομο μάθημα προοπτικής από τον Ebbe Marxen αρχιτέκτονα και την τεχνική υδατογραφίας από τον Henrik Marxen. Στη συνέχεια καθισμένοι στα σκαλιά του Μοναστηριού και με υλικά (μολύβια, γόμες και μπλοκ ζωγραφικής) που τους παραχώρησε η Εταιρεία Πατμιακού Πολιτισμού προσπάθησαν να σχεδιάσουν την οικία Σταύρακα με όσα είχαν δει, καταλάβει, αισθανθεί.

Η επίσκεψη τελείωσε με ένα μικρό δώρο, μια τυπωμένη υδατογραφία, για κάθε μαθητή και από ένα μπλοκ υδατογραφιών για τους συνοδούς καθηγητές, από τους δυο αδερφούς καλλιτέχνες.

20170919 130220

Copyright ©2024 gym-patmou.dod.sch.gr - Design by Hostingflow.com
f t g m